دسته گزارشات
-
بررسی بازار سهام
-
بورس کالا
-
بازارهای جهانی
-
تحقیقات بنیادی
-
شاخص های اقتصاد کلان
تورم (مرکز آمار):
مرکز آمار ایران در آخرین گزارش سال پایه برای محاسبه نرخ تورم را به سال 1395 تغییر داده است، از این رو در گزارش حاضر از اطلاعات بانک مرکزی استفاده شده تا اطلاعات ماههای اخیر قابلیت مقایسه بهتری داشته باشند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی بیشترین تورم ماهانه در آذرماه اتفاق افتاده که دلیل اصلی آن افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مسکن است. به نظر رفته رفته شرایط برای کنترل تورم تک رقمی سختتر میشود و احتمالاً تورم در ماههای آتی به نرخهای بالای ده درصد و حتی به محدوده 15 درصد بازگردد.
نرخ سود:
طی دو ماه گذشته نرخ سود تا سر رسید اوراق دولتی معامله شده در بورس پس از ثبت کمینه 13.3 درصدی خود به محدوده 16 درصد بازگشت است. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد تلاش دارند با نظارت بر بانکها و سایر نهادهای مالی از جمله صندوقهای با درآمد ثابت از افزایش نرخ سود بیش از نرخهای مصوب جلوگیری کنند اما به نظر میرسد با رسیدن به ماههای پایانی سال و افزایش نیازهای نقدینگی و تحرک بازارهای موازی مثل مسکن، بورس، سکه و ارز با شرایط دشواری مواجه باشند.
از این رو کاهش نرخ سود بسیار بعید است و پیش بینی میشود تا پایان سال با افزایش تدریجی نرخ مواجه باشیم.
مسکن:
پس از مدتها که قیمت مسکن رشدی پایینتر از نرخ تورم را ثبت میکرده، در دو ماه گذشته نرخ رشد قیمت مسکن در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بالاتر از نرخ تورم بوده است. همانطور که قبلاً اشاره شده بود در صورت کنترل نرخ تورم انتظار جهش قیمتی در مسکن پایین است و بنابراین مهمترین عامل در پیشبینی قیمت مسکن نرخ تورم میباشد.
* براساس گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران (بانک مرکزی)
بازرگانی خارجی:
تثبیت نرخ ارز در نیمه اول سال موجب افزایش واردات گردیده بود و پیشبینی میشد با افزایش نرخ ارز از نیمه دوم سال روند واردات کند شود با این حال تا پایان ماه آذر چنین چیزی مشاهده نشد و برای تائید تأثیر گذاری بالا رفتن نرخ ارز بر میزان واردات باید منتظر آمارهای ماههای بعدی باشیم.
در خصوص صادرات نیز به نظر میرسید با توجه به افزایش قیمتهای جهانی و افزایش نرخ ارز شاهد بهبود صادرات باشیم ولی بررسی جزئیات صادرات نشان میدهد مهمترین دلیل عدم افزایش صادرات، کاهش مبلغ صادرات محصولات پتروشیمی بوده که تا حدودی عجیب به نظر میرسد، چرا که در سال جاری شاهد افزایش قیمتهای جهانی و همچنین بهبود تولید شرکتهای پتروشیمی هستیم. بررسی چرایی این رخداد نیاز به کنکاش بیشتر در جزئیات صادرات محصولات پتروشیمی دارد.
سهام:
تداوم روند مثبت متغیرهای بنیادی مؤثر بر بازار سهام شامل افزایش قیمتهای جهانی، تضعیف ریال و کاهش سود سپرده، رشد شاخص در چند ماه اخیر را در پی داشته است، این رشد در آذرماه همراه با چاشنی خوشبینی و ورود نقدینگی جدید از سوی برخی صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت (در پی مصوبه سازمان بورس) منجر به رشد 7.6 درصدی گردیده که بالاترین نرخ بازده ای شاخص کل بورس در 22 ماه اخیر بوده است.
به نظر میرسد ریسکهای سیستماتیک سیاسی (مثل موعد تمدید برجام) و رشد قیمتها و انتظار برای گزارشهای نه ماهه موجب گردد تداوم رشد شاخص در کوتاه مدت با مشکل مواجه گردد. با این حال پیشبینی میشود با انتشار گزارشهای نه ماهه و برطرف شدن ریسکهای سیاسی در صورت ثبات نرخهای جهانی و نرخ سود سپرده روند ملایم رشد شاخص ادامه یابد.
بازده دارایی ها:
رشد اقتصادی:
ایمیل جهت ارسال سوالات و پیشنهادات: report@mofididea.com © تمامی حقوق برای مشاوره سرمایه گذاری ایده مفید محفوظ است. |
افشای ریسک: این گزارش صرفا جهت آگاهی از وضعیت بازار تهیه شده است. در تهیه اطلاعات حداکثر دقت به عمل آمده اما این به معنی تضمین صحت یا کیفیت محتوی گزارش نیست و کارگزاری مفید در مورد نتایج تصمیماتی که بر پایه این اطلاعات گرفته می شود مسئول نخواهد بود. |
کپی رایت © 2016 مشاوره سرمایه گذاری ایده مفید, تمامی حقوق محفوظ است.
آدرس:
تهران - بزرگراه آفریقا، بالاتر از جهان کودک، نبش دیدار شمالی پلاک 51 طبقه اول
تلفن مرکز تماس: 8700
وب سایت: www.mofididea.com